Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

«Φαγοπότι» 3 εκατ. ευρώ στον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας

Σκάνδαλο με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και πλαστά τιμολόγια πάνω από 3 εκατ. ευρώ από τον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας διερευνούν οι δικαστικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

 Σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η υπόθεση άρχισε να διερευνάται μετά από εικονικά τιμολόγια που εκδόθηκαν για δήθεν συναλλαγές με την ΕΒΖ και τα οποία εντόπισαν οι φορολογικές αρχές. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι από τον αγροτικό συνεταιρισμό του Κορινούτην περίοδο 2001 έως 2008 είχαν εκδοθεί 1.158 πλαστές αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και 2.053 εικονικά τιμολόγια ύψους 3.278.45ο ευρώ.
Για την υπόθεση προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού, δύο υπάλληλοι του καθώς και άλλα δύο άτομα που εμφανίζονταν ως εξωτερικοί συνεργάτες του συνεταιρισμού και δήθεν εκπροσωπούσαν αγρότες της Θεσσαλίας. Όλοι προτείνεται να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορίες για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, απάτη σε βάρος του δημοσίου και πλαστογραφία. Για την παραπομπή των εμπλεκόμενων θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
www.dailythess.gr